Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pitbulíni

Pitbull je ideálním všestranným a také rodinným společníkem a zároveň sportovním psem. Je vrcholně inteligentní a snadno vycvičitelný. Tito psi jsou velmi věrni svým rodinným příslušníkům. Jsou velmi talentovaní na různé sportovní disciplíny, včetně domácí zábavy jako je aportování klacíků nebo krádeže bot a ponožek. Povaha pitbula je srdečná a přátelská, je ideálním společníkem pro sportovně založené lidičky. Zatímco pitbul může být ideálním psem, ne každý člověk je ideálním majitelem. Můžete milovat psy a mít pro ně připravené místečko, ale láska sama o sobě nestačí. Vezměte tedy v úvahu všechny okolnosti a všechny jeho vlastnosti dříve, než si pitbula pořídíte.


Ne tak docela ostrý pes

Jelikož toto plemeno oplývá přátelskými vlastnostmi vůči člověku není žádným překvapením, že většina piťáků je kamarádské srdečné povahy. Vše záleží na majiteli. Pokud je věnována láskyplná péče pejskovi od šťěněcího věku, je více než jasné, že ze štěněte vyroste přátelský a zdravě sebevědomý psí jedinec.

Pokud ovšem zanedbáme výchovu, případně ji povedeme agresivním směrem, vyroste ze štěněte narušený jedinec, který se snáze stane nebezpečným. Vše tedy záleží na m a j i t e l i psa!